Jumaleisson. Heti kun muutamaksi paivaksi hiljenee ja hengahtaa niin heti ahdistellaan ja painostetaan tuottamaan lisaa tekstia. Fine then.

Edellisen kirjoituksen jalkeen aika on mennyt melko aukottomasti tyoskennellessa. Hallitsen jo sen puhelinlitanian, ja jalat alkaa pikkuhiljaa tottua seisomiseen. Duuni on aina duunia, ja mieluummin olisin tietysti jossain muualla viettamassa kesapaivia kuin palelemassa yli-ilmastoidun hotellin vastaanottotiskilla. Edelleen mongerran ja sekoilen sanoissa, ja valilla on todellinen haaste saada selvaa soittajien puheesta, etenkin jos soittavat kannykasta ja/tai puhuvat vahvasti murtaen. Muuten olen kylla ihan kivasti viihtynyt. Tyokaverit on kivoja, joskin eraat amerikkalaiseen tapaan melko aanekkaita. Pomot on rentoja ja edut hyvia. Kun aamiaisaika paattyy joko klo 10 tai 11, saan tilata kokilta suunnilleen mita haluan aamupalaksi/lounaaksi - lahinna olen tilannut chocolat chip pancakes, ja voin kertoa, etta en ehka koskaan ole syonyt mitaan niin ihanaa. Oli se kasvismunakaskin aika supermaukas. Lisaksi saadaan teoriassa yopya missa tahansa Hiltonin hotelliperheen hotellissa hintaan $ 39-59, mutta esimerkiksi Nykista on aivan turha kuvitella saavansa huonetta tuohon hintaan, varsinkaan kesalla, jolloin hotellit myydaan kevyesti tayteen hintaan jotain $ 500 /yo. Baltimoresta kuitenkin saatiin yhdeksi yoksi hotellihuone tuossa manna sunnuntaina. Oli ihanaa paasta vahan pois talolta. Kaupunki oli kylla Memorial Dayn takia ihan aavemaisen tyhja, joten kavaistiin vain nopeasti syomassa jotain pienta ja sammuttiin heti kun paastiin takaisin hotellille. Maanantaiaamuna tehtiin sitten retki National Aquariumiin. Ihan jees. Ei kylla ollenkaan niin mahtava kuin Atlantan akvaario viime kesana. Liikaa tylsia kaloja ja suht tavallinen delfiinishow. Vaikka oli se aika vaikuttavaa, kun sellainen parimetrinen hai ui suoraan kohti. Naytti melkein silta, etta se aikoi tormata siihen lasiin. Ne hampaat ja kaikki... Hui. Akvaarioissa on vahan sama homma kuin elaintarhoissa, tulee aina ahdistunut fiilis. Inhottaa, kun sellaisia upeita elaimia vangitaan pieniin altaisiin. Vaikka kyllahan ma siella paljon opin. Nyt tiedan mm. sen, etta hain ihoa on aikoinaan kaytetty hiekkapaperina, ja etta 2/3 hain aivoista kontrolloi pelkkaa hajuaistia. Siella oli myos avoin allas, joka oli taynna rauskuja, kilpikonnia, pienehkoja haita ja lippalakkeja. Sinne kun joku keskenkasvuinen onnistuisi loiskahtamaan niin ei hirveasti naurattaisi.

Tanaan siis taas toissa. Nyt vaan onneksi nelja paivaa toita ja sitten kolme paivaa vapaata. Lahdetaan perjantaina toiden jalkeen Phillyyn, josta lauantaiaamuna New Yorkiin, josta matka todennakoisesti jatkuu pohjoisemmaksi Connecticutin osavaltioon. Joen kaveri tulee Suomesta sinne vierailemaan ystavansa luona, ja mennaan sinne kuokkimaan. Tai siis toivon, etta mennaan. Jos "joudutaan" jaamaan New Yorkiin, niin olis ehka aika varata joku paikka, jossa voi nukkua.

Eka koti-ikava tuli tossa eilen, ja uskokaa tai alkaa, se ikava koski lahinna suomalaista ruokaa. Kaiken sen hehkuttamisen ja amerikkalaisen ruoan ylistamisen jalkeen mulla on ikava suomalaista ruokaa! Uskomatonta. Lahinna on ikava sita tiettya fetaa, jota syon, suomalaisia kasviksia, uusia perunoita, ehka vahan ruisleipaakin. Tuntuu, etta syon taalla vaan tyhjia hiilareita kuten pizzaa, pannukakkuja, quesadilloja, perunoita sun muuta. Onneksi toissa saa edes hedelmia. Eniten kylla raivostuttaa taa naiden tapa juoda pelkkaa pullotettua vetta. Meilla on talolla ja toissakin onneksi tuollainen vesiautomaatti, josta voin tayttaa oman pullon, muuten pitaisi ostaa koko ajan uusi pullo. Ihan kauheeta tuhlausta, koska kraanavesi ainakin meilla on ihan juotavaa. Sita ei vaan tule itsekaan juotua, kun kaikki muut juovat sita automaatin puhdistettua vetta. Baltimoressa ja Phillyssa sen sijaan kraanavesi oli aika allottavaa.

Kaiken kaikkiaan asiat on talla hetkella ihan kivasti. Kosteus alkaa olla jo aika ahdistavaa, toivottavasti kesasta ei tule ihan hirvittavan kuuma ja kostea. Ja lupaan kirjoittaa vahan useammin, eli ei tartte heti hermostua ;)